Splošni pogoji

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine skripsi.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje, Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Zakonom o elektronskem poslovanju.
»SKRIPSI« je spletna trgovina, ki jo upravlja podjetje Žaga Turk d.o.o., Klečet 30, 8360 Žužemberk, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja, v nadaljevanju ponudnik.
Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine skripsi.si, pravice uporabnika in spletne trgovine ter poslovni odnos med skripsi.si in kupcem.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik  je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanje in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

DOSTOPNOST INFORMACIJ

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu, še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba,  vselej zagotovil naslednje informacije:

– identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
– kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
– bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
– dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
– pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
– vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
– način plačila in dostave ter rok za veljavnost tega podatka,
– časovno veljavnost ponudbe,
– rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
– pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi kontaktnimi podatki ali službi za stike s kupci.

PONUDBA ARTIKLOV

Zaradi narave poslovanja preko interneta se ponudba trgovine skripsi.si ažurira in spreminja pogosto in hitro. Navedena cena velja za nakup preko interneta v primeru takojšnjega 100% plačila po povzetju, z bančno transakcijo ali paypalom.

NAČINI PLAČILA

V trgovini skripsi.si ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

– z gotovino ob prevzemu
– s plačilom preko položnice
– Paypal

CENE

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. V primeru, da se cena artikla tekom obdelave naročila spremeni, bo ponudnik kupca o tem obvestil. Ponudnik bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru kupcu zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo  in kupec prejme prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila ( z naslovom Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila.

Kupoprodajna pogodba ( prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) bo shranjena v arhivu podjetja in v elektronski obliki na strežniku ponudnika skripsi.si in bo dostopna kupcu na njegovo zahtevo.

Ponudnik pošlje kupcu račun  v pdf formatu na e-naslov kupca. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

POSTOPEK NAKUPA

  1. Naročilo v čakalni vrsti.

Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto v čakalno vrsto. Na tej stopnji ima kupec v roku 1 ure možnost preklicati naročilo preko e−maila.

  1. Naročilo potrjeno

Po preteku dveh ur od sprejema naročila v čakalno vrsto, vendar največ v 48 urah, ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik si pridržuje pravico, da po potrebi pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

  1. Blago odposlano

Ponudnik v obljubljenem roku blago zapakira, odpošlje in o tem po elektronski pošti ali telefonu obvesti kupca. Ponudnik v omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o politiki vračanja blaga, kako postopa v primeru zamude pri dostavi in v primeru pritožbe.

 

PRAVICA DO ODSTOPA OD POGODBE

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov, ima potrošnik v skladu z ZVPot pravico, da nas v 14 dneh OD PREVZEMA obvesti, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Potrošnik je fizična oseba, ki pridobiva ali uporablja blago in storitve za namene izven njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti.  Možnost odstopa od pogodbe v skladu z ZVPot torej NE velja za pravne osebe.

Kupec, ki od pogodbe ali naročila odstopi, mora blago vrniti nepoškodovano v originalni embalaži in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

V primeru, da prodajalec ugotovi, da je vrnjeno blago poškodovano ali da se vrnjena količina ne ujema, potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Samo na podlagi zmanjšanja vrednosti blaga zaradi ravnanja potrošnika podjetje potrošniku ne more odvzeti pravice do odstopa od pogodbe in s tem vračila kupnine.

Šteje se, da ste podali odstopno izjavo pravočasno, če jo pošljete v roku, določenem za odstop od pogodbe. Dokazno breme glede uveljavljanja pravice do odstopa iz tega člena nosi potrošnik.

Če ste blago že prejeli in od pogodbe odstopite, morate blago vrniti v 14 dneh po obvestilu o odstopu od pogodbe po pošti priporočeno kot paket na naš naslov: Žaga Turk d.o.o., Klečet 30, 8360 Žužemberk.

Šteje se, da ste pravočasno vrnili blago, če ga pošljete pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.

Izdelke vrnite kot paketno pošiljko in ne kot pismo. Izdelkom, ki se vračajo, mora biti priložena kopija računa, in izpolnjen obrazec za vračilo blaga na zadnji strani računa. Paketov z odkupnino NE SPREJEMAMO.

V primeru odstopa od pogodbe, potrošnik krije le stroške vračila blaga, ki se obračunajo po ceniku dostavne pošte in je odvisen od vrste in velikosti paketa.

Potrošnik ne more zahtevati povračila dodatnih stroškov, ki so nastali, če se je izrecno odločil za drugo vrsto pošiljke, kakor je cenovno najugodnejša standardna pošiljka, ki jo ponuja prodajalec.

V kolikor ste naročeno blago že plačali, vam bomo vrnili vsa prejeta plačila (celotno kupnine in stroške dostave), ki ste jih opravili zaradi naročila nemudoma, oziroma najkasneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe in prejemu dokazila, da ste blago že s priporočeno pošto poslali na naš naslov.

Način vračila je na vaš TRR (osebni račun), ki ga zapišete v obrazec za vračilo blaga.

Če izdelek ne deluje pravilno, ali ne deluje v skladu z vašimi pričakovanji, prosimo pokličite našo tehnično službo na telefonsko številko, kjer vam bodo naši svetovalci lahko pomagali s potrebnimi pojasnili. Na ta način se boste izognili morebitni napačni uporabi izdelka in poškodbam samega izdelka ter morebitnim poškodbam drugih stvari.

Za izdelke, za katere bomo ugotovili, da so bili poškodovani zaradi nepravilne ali neprimerne uporabe oziroma ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga, reklamacij ne bomo mogli upoštevati. V kolikor boste želeli tak izdelek po zavrnitvi reklamacije ponovno prevzeti, vam ga bomo poslali ter pri tem zaračunali stroške, povezane z dostavo takega izdelka, lahko pa tak izdelek prevzamete na našem naslovu.

Obrazec za odstop od pogodbe najdete na povezavi:

📝Pogoji poslovanja-obrazec

STVARNA NAPAKA

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev  od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančno opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.

Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati:

  • da odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali;
  • da blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali;
  • vrne plačani znesek.

Če obstoj napake na blagu oziroma nepravilnost pri opravljanju storitve ni sporna, mora prodajalec čimprej, najpozneje pa v roku 8 dni ugoditi potrošnikovi zahtevi iz prejšnjega odstavka.

Prodajalec mora pisno odgovoriti potrošniku na zahtevo najpozneje pa v 8 dneh po prejemu zahteve, če je obstoj napake na blagu sporen.

Kdaj je napaka stvarna:

  • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
  • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
  • če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
  • če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.

Kako se stvarna napaka uveljavlja?

Kupec lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če nas o napaki obvesti v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita.

Kupec mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in nam omogočiti, da stvar pregledamo.

Za odgovornost za stvarne napake se uporabljajo določbe zakona, ki ureja obligacijska razmerja in Zakona o varstvu potrošnikov.

Kdaj prodajalec ne odgovarja za stvarne napake?

Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve. Pravice potrošnika ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o napaki obvestil prodajalca.

Obrazec za prijavo stvarne napake:

STROŠKI IN DOSTAVA BLAGA

Kupec je ob kupnini za naročene izdelke dolžan poravnati še stroške pošiljanja ob prevzemu blaga.

Za dostavo naročil na območju Republike Slovenije bo paket dostavila dostavna služba Pošte Slovenije (dostava na dom ali Pošte).

Naročene izdelke vam dostavijo na naslov, ki ste ga navedli kot naslov za dostavo.

V primeru pošiljanja izdelkov v države Evropske unije se za obračun provizije uporabi cenik dostavne službe, ki je prevzela pošiljko. Za hitrejšo dostavo ali dostavo izven države Slovenije se je potrebno dogovoriti po telefonu oziroma elektronski pošti.

GARANCIJA

Blago ima garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa.Za izdelke v spletni trgovini veljajo garancijski pogoji v skladu Zakonom o  varstvu potrošnikov.

Obrazec za vračilo artikla v garanciji:

PRAVICA DO ZASEBNOSTI

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov kupca v skladu z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27.4.2016 in ZVOP-1. Ti bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov, lastne raziskave in analize in ostalo potrebno komunikacijo.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani tretji osebi.

Uporabnik se mora zavedati, da je dolžan  spletnemu trgovcu posredovati svoje osebne podatke v pravilni in resnični obliki. Uporabnik s sprejetjem splošnih pogojev potrjuje, da so osebni podatki, ki jih je navedel, pravilni.

KOMUNIKACIJA

Z uporabnikom sme ponudnik stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Reklamna elektronska sporočila morajo vsebovati naslednje sestavine:

– jasno in nedvoumno morajo biti označena kot reklamna sporočila,
– pošiljatelj mora biti jasno razviden,
– različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, morajo biti označene kot takšne; prav tako morajo biti jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
– željo uporabnika, da ne prejemajo reklamnih sporočil, je potrebno spoštovati.

PRITOŽBE IN SPORI

skripsi.si spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

 V primeru težav se kupec s prodajalcem lahko poveže po elektronski pošti info@skripsi.si odda pritožbo. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Prodajalec si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Podjetje Žaga Turk d.o.o. skladno z zakonskimi normativi ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanje potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki ga potrošnik lahko sproži v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Potrošniki imajo možnost, da spore v zvezi s svojim spletnim naročilom najprej rešijo brez vključevanja sodišča.

Platforma za spletno reševanje potrošniških sporov je na voljo na spletni strani http://ec.europa.eu/consumers/odr/ oz.https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=SL .

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov Uredbe (EU) št.524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št.2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

PODATKI O VPISU V REGISTER Z NAVEDBO REGISTRA IN ŠTEVILKE VPISA

Žaga Turk d.o.o.
Sedež: Klečet 30
Matična številka: 8393338360
Davčna številka: SI36976776
Davčni zavezanec: DA
Vpis v registrski organ: 23.05.2019
SKD: C16.240 – Proizvodnja lesene embalaže

 

LASTNINSKA PRAVICA

Ponudnik si pridržuje lastninsko pravico na poslanih izdelkih, vse dotlej dokler le-ti niso v celoti plačani. Vse cene so v EUR.

Piškotki, uporabljeni na tem spletnem mestu:

IME PIŠKOTKA NAMEN TRAJANJE PODJETJE
sb Delovanje Facebook vtičnika 2 leti Facebook
fr Delovanje Facebook vtičnika 3 mesece Facebook
xs Delovanje Facebook vtičnika 3 mesece Facebook
c_user Delovanje Facebook vtičnika 3 mesece Facebook
presence Delovanje Facebook vtičnika Trajanje seje Facebook
pl Delovanje Facebook vtičnika 1 mesec Facebook
wd Delovanje Facebook vtičnika 1 teden Facebook
datr Delovanje Facebook vtičnika 3 mesece Facebook
m_pixel_ratio Delovanje Facebook vtičnika Trajanje seje Facebook
dpr Delovanje Facebook vtičnika 1 teden Facebook
act Delovanje Facebook vtičnika Trajanje seje Facebook
_lo_v Delovanje Ghostmonitor vtičnika 3 mesece Ghost monitor
__cfduid Delovanje Ghostmonitor vtičnika 1 leto Ghost monitor
_lo_u Delovanje Ghostmonitor vtičnika 1 leto Ghost monitor
_ga Delovanje Ghostmonitor vtičnika 1 leto Ghost monitor
__insp_slim Delovanje klepeta na strani 2 meseca Livechat inc.
__lc_vv Delovanje klepeta na strani Trajanje seje Livechat inc.
_ga Delovanje klepeta na strani 2 leti Livechat inc.
__lc_cst Delovanje klepeta na strani 2 leti Livechat inc.
__insp_targlpt Delovanje klepeta na strani 2 meseca Livechat inc.
__insp_targlpu Delovanje klepeta na strani 2 meseca Livechat inc.
__insp_nv Delovanje klepeta na strani 2 meseca Livechat inc.
__insp_norec_sess Delovanje klepeta na strani 2 meseca Livechat inc.
__livechat_chat Delovanje klepeta na strani 3 leta Livechat inc.
__lc_cid Delovanje klepeta na strani 2 leti Livechat inc.
__insp_wid Delovanje klepeta na strani 2 meseca Livechat inc.
__livechat Delovanje klepeta na strani 3 leta Livechat inc.
__livechat_lastvisit Delovanje klepeta na strani 3 leta Livechat inc.
__utma Statistika ogledov spletne strani 2 leti Google Analytics
__utmz Statistika ogledov spletne strani 6 mesecev Google Analytics
__utmc Statistika ogledov spletne strani Trajanje seje Google Analytics
__utmv Statistika ogledov spletne strani Trajanje seje Google Analytics
__distillery Delovanje predvajalnika videa skripsi.si skripsi.si
woocommerce_items_in_cart Delovanje spletne strani skripsi.si skripsi.si skripsi.si
__kla_id Delovanje spletne strani skripsi.si skripsi.si skripsi.si
wp_woocommerce_session_ Delovanje spletne strani skripsi.si skripsi.si skripsi.si